usd-1.7000 eur-1.8459 rub-0.0200
Bakı 26°C 13.25 m/s
Son xəbərlər
14-07-2024
10-07-2024
09-07-2024
08-07-2024
05-07-2024
04-07-2024

ŞƏHİDLƏR -Qazilər

İstiqlal günü doğulan Şəhid Sabir Səmədov - Vüqar Əsgər yazır

İstiqlal günü doğulan Şəhid Sabir Səmədov Bu gun 28 may Dünya Azərbaycanlıları üçün ən önəmli günlərdən biridir.  1918-ci ilin bu günü Şərqdə ilk Demokratik Respublika ...

DÜNYA ƏDƏBİYYATDAN

  16 yaşlı oğulluğu ilə eşq yaşayan yazıçı  Sidoni Qabriel Kolett

    1001info.az Kulis.az -a istinadla  “Həyatı film olanlar” layihəsində fransız yazıçısı, Qonkur Akademyasının üzvü Sidoni Qabriel Kolett haqda “Kolett” bədii filmini ...

İDMAN

MARAQLI

Ət bişirərkən etdiyiniz bu səhvlər...

details

MARAQLI, SAĞLAMLIQ

04.11.2023, 11:13 Oxunub: 3618

Ət bişirərkən etdiyiniz bu səhv sağlamığınıza ziyan vurur

Qırmızı və ağ ətin bişirilməsi zamanı edilən müəyyən səhvlər yeməyin həm dadına, həm də sağlam quruluşuna xələl gətirir. Zülal qaynağı olan heyvani qidalar olan qırmızı və ağ əti bişirərkən dadına diqqət etdiyimiz qədər sağlam bişirmə üsullarını da bilməliyik. 

1001info.az Sağlamolun.az-a istinadən xəbər verir ki, ətin bişirilməsi ilə bağlı bu səhv əslində ətin daha sağlam olması üçün edilsə də, əldə etdiyimiz tək şey sağlamlığımıza zərər verən yemək hazırlamaqdır
Ət bişirərkən edilən bu səhv ətin yuyulmasıdır.
Belə ki, ət bişirərkən çoxları ya əti yuyur, ya da əvvəlcədən soyuq suda saxlayır. Ətin bakteriyadan azad edilməsi və ya ətin çirkli yerlərə toxunan hissələrinin təmizlənməsi üçün istifadə edilən bu üsulun zərərli olmasının səbəbi suya toxunan ətdə bakteriya əmələ gəlməsinin sürətlənməsidir. Ət su ilə təmasda olduqda daha sürətli bakteriya çoxalması müşahidə olunur. 
Bu səbəbdən ətin bişirilərkən su ilə təmas etməməsinə diqqət etmək lazımdır. Pişirmə zamanı su ilə təmasda olan ət heç bir zərər vermir. Bu mərhələdə isti suda və ətdə bakteriya əmələ gəlməsi müşahidə edilmir.

Digər xəbərlər