13:21 Mədəniyyət Nazirliyinin niyyəti çox yaxşıdır, sabaha yaxşı nəzərlərlə baxır...- Novruz ASLANOV
ŞƏHİDLƏR -Qazilər
Burdan bir atlı keçdi...
Mən bir igid tanıyıram. Uşaqlığı şahə qalxan at belində keçən, qorxmaz, cəsur, hələ kiçik məktəb yaşlarında olanda Şiraslan əmisinin evi yananda evin damına dırmaşıb alovlanan bacaya su töküb ...
DÜNYA ƏDƏBİYYATDAN
16 yaşlı oğulluğu ilə eşq yaşayan yazıçı Sidoni Qabriel Kolett
1001info.az Kulis.az -a istinadla “Həyatı film olanlar” layihəsində fransız yazıçısı, Qonkur Akademyasının üzvü Sidoni Qabriel Kolett haqda “Kolett” bədii filmini ...
İDMAN
MARAQLI
Qatıq və lifli qidaların birlikdə qəbulu bu xəstəlik riskini azaldır
MARAQLI, SAĞLAMLIQ
10.07.2022, 00:38 Oxunub: 1840Alimlər aşkar ediblər ki, hər gün qatıq yeyən insanlarda ağciyər xəstəliklərinin və xüsusilə də ağciyər xərçənginin riski 20% azalır.
Həmçinin alimlər bildirirlər ki, qatıq və lifli qidaların birlikdə qəbulu ağciyər xərçənginin riskini daha da azaldır.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, araşdırmada ABŞ, Avropa və Asiyada yaşayan və ümumillikdə 1 milyon insanı əhatə edən 10 araşdırmanın nəticələri təhlil olunub.
Nəticədə alimlər aşkar ediblər ki, qatığn gündəlik istehlakı ağciyər xərçəngin riskini 20%, qatığın meyvə, tərəvəz və s. liflərlə zəngin olan qidalarla birlikdə istehlakı isə xərçəngin riskini 33% azaldır.